Akabe Sint- Johan


The real way to happiness is to give it to others


- Robert Baden- Powell


NIEUWSKamp

Benieuwd hoe kamp eruit zag?

Read more

Leidingsploeg

Benieuwd naar de nieuwe leidingsverdeling?


Read more

GDPR

GDPR? Nieuwe privacy wetgeving? Lees er hier meer over.JAARTEKEN 2018 - 2019


Minder is meer


 

Dit jaar zet Scouts en Gidsen Vlaanderen ons een ecologische bril op: kiezen voor minder afval en minder verspilling draagt bij aan meer kwaliteit in het leven en ons milieu.  Door stil te staan bij het verbruik tijdens dagdagelijkse (scouts)activiteiten, wil Scouts en Gidsen Vlaanderen kinderen en jongeren gevoelig maken voor de overdosis afval, voedsel en energie die we verspillen. Kamperen en openluchtleven met tochten in het groen, zijn voor scouts een ideaal oefenterrein om creatief en spelenderwijs het onderscheid te leren maken tussen verbruiken en (her) gebruiken.

 

Ravotten in de modder, met takken spelen in het bos, op kamp gaan in eindeloze groene vlaktes. Scouts en gidsen houden van natuur: van buiten zijn worden we warm. Wij genieten van het buitenleven en willen dat nog lang blijven doen. En daarom willen we dit jaar iets veranderen.

 

We zijn creatief en bewust genoeg om vandaag nog van strt te gan. Van een tak maken we kampaandekens, van een houten panneel en véél kroonkruken een uithangsbord van de eetdag, met die gekke groenten maken we heerlijke soep. En als we die samen uit één pot opeten hebben we toch minder water nodig om af te wassen? Alle beetjes helpen, samen staan we sterk. We zijn met 82. 000 scouts en gidsen om voor de natuur een verschil te maken. Samen kunnen wij dit jaar 2,5 miljoen kg voeding en maar liefst 33 miljoen kg afval minder verspillen. Wat een begin!

Adres

Beeldstraat 2,

9100 Sint- Niklaas

Volg ons

Mail ons

Copyright @ All Rights Reserved