Onze werking

 

 

Onze werking

 

Onze Akabegroep bestaat uit drie takken: de Welpen, Jonggivers en Givers.

 

Welpen

Dit is onze jongste groep, met leden van 6 tot en met 12 jaar. Hier komen zij voor de eerste keer met scouting in aanraking, en dat is allemaal heel spannend! Bovendien heeft deze tak een speciaal thema; het Junglebook. Onze welpjes hebben elke zondag activiteit van 14u tot 17u.

 

Jonggivers

Bij de jonggivers, stoere jongens en meisjes van 13 tot en met 18 jaar, worden de spelletjes al iets uitdagender. We proberen een sjorring ineen te flansen, of koken op een houtvuur, en op kamp maken we de laatste avond zelf ons kampvuur. Grenzen worden verlegd en vriendschapsbanden worden gesmeed.

 

Bij de jonggivers wordt er ook aandacht besteed aan enkele scoutsrituelen. Zo leggen eerstejaars jonggivers hun belofte af. Ze geven daarmee aan dat ze zich willen engageren voor onze scoutsgroep, en denken na over wat scouts voor hen betekent. Na hun derde jaar jonggiver, krijgen ze dan hun totem: de takleiding kiest dan zeer zorgvuldig een dier dat perfect bij het lid past met behulp van een begeleidend scoutsboek 'Het Achtste Vuur' dat door elke scouts gehanteerd wordt bij het zoeken naar een totem. Na een uitdagende opdracht, eveneens afgestemd op de persoon in kwestie, neemt het lid de totem dan in ontvangst.

 

De jonggivers hebben elke twee weken op zondag activiteit van 10u tot 17u.

 

Givers

Givers is onze tak voor de leden van 18 tot en met 35 jaar. Bij de Givers kan je

echter niet zomaar instromen: tot 25 mag je enkel instromen als je al scoutservaring hebt (dus als je bv. van een andere scoutsgroep komt), daarna helaas niet meer.

 

Net als de jonggivers, gaan onze Givers mee op duoweekend, een scoutsweekend met alle scoutsen van Sint-Niklaas. Ook hier worden de nodige grenzen verlegd: er word gesjord, geknutseld en vooral heel veel gespeeld. Elke twee jaar wordt er ook een oudledendag georganiseerd.

 

Derdejaars Givers krijgen traditiegetrouw hun voortotem; een bijvoeglijk naamwoord dat aan de totem wordt toegevoegd. Ook wordt de vorige totem nog eens geëvalueerd om te kijken of hij nog steeds bij het lid in kwestie past.

 

Ook de Givers

hebben elke twee weken op zondag activiteit van 10u tot 17u.

Copyright © All Rights Reserved