Akabe Sint- Johan


The real way to happiness is to give it to others


- Robert Baden- Powell


WIE WE ZIJNAkabe - Anders Kan Best

Wij zijn een scoutsgroep die op zondag activiteiten aanbiedt aan kinderen met een beperking.


Onze groep bestaat uit 3 takken, namelijk: welpen, jonggivers en givers. De welpen hebben elke zondag activiteit van 14u tot 17u. De jonggivers en givers hebben om de 14-dagen activiteit van 10u - 17u. 

ONZE WERKING


Onze werking bestaat uit 3 takken:

Welpen


Dit is onze jongste groep, met leden van 6 tot en met 12 jaar. Hier komen zij voor de eerste keer met scouting in aanraking, en dat is allemaal heel spannend! Bovendien heeft deze tak een speciaal thema; het Junglebook. Onze welpjes hebben elke zondag activiteit van 14u tot 17u.


Jonggivers


Bij de jonggivers, stoere jongens en meisjes van 13 tot en met 18 jaar, worden de spelletjes al iets uitdagender. We proberen een sjorring ineen te flansen, of koken op een houtvuur, en op kamp maken we de laatste avond zelf ons kampvuur. Grenzen worden verlegd en vriendschapsbanden worden gesmeed.


Bij de jonggivers wordt er ook aandacht besteed aan enkele scoutsrituelen. Zo leggen eerstejaars jonggivers hun belofte af. Ze geven daarmee aan dat ze zich willen engageren voor onze scoutsgroep, en denken na over wat scouts voor hen betekent. Na hun derde jaar jonggiver, krijgen ze dan hun totem: de takleiding kiest dan zeer zorgvuldig een dier dat perfect bij het lid past met behulp van een begeleidend scoutsboek 'Het Achtste Vuur' dat door elke scouts gehanteerd wordt bij het zoeken naar een totem. Na een uitdagende opdracht, eveneens afgestemd op de persoon in kwestie, neemt het lid de totem dan in ontvangst.


De jonggivers hebben elke twee weken op zondag activiteit van 10u tot 17u.


Givers


Givers is onze tak voor de leden van 18 tot en met 35 jaar. Bij de Givers kan je echter niet zomaar instromen: tot 25 mag je enkel instromen als je al scoutservaring hebt (dus als je bv. van een andere scoutsgroep komt), daarna helaas niet meer.


Net als de jonggivers, gaan onze Givers mee op duoweekend, een scoutsweekend met alle scoutsen van Sint-Niklaas. Ook hier worden de nodige grenzen verlegd: er word gesjord, geknutseld en vooral heel veel gespeeld. Elke twee jaar wordt er ook een oudledendag georganiseerd.


Derdejaars Givers krijgen traditiegetrouw hun voortotem; een bijvoeglijk naamwoord dat aan de totem wordt toegevoegd. Ook wordt de vorige totem nog eens geƫvalueerd om te kijken of hij nog steeds bij het lid in kwestie past.


Ook de Givers hebben elke twee weken op zondag activiteit van 10u tot 17u.

ONZE VISIE


We willen een scouts zijn die voor iedereen toegankelijk is. We willen ons inzetten voor een fijne vrijtijdsbestediging te bieden voor kinderen en jongeren met een beperking. We willen deze personen een scoutservaring geven die ze voor altijd meedragen.


NUTTIGE INFORMATIE

Indien nu ons wilt bereiken kan u in de eerste plaats steeds terecht bij de groepsleiding.

Deze kan u bereiken door te mailen naar groepsleiding@akabesintjohan.be

 

Indien u een vraag heeft over de activiteiten voor een specifieke tak, kan u terecht bij de takken:

welpen@akabesintjohan.be

jonggivers@akabesintjohan.be

givers@akabesintjohan.be

 

Onze privacyverklaring kan u hier raadplegen.

 

 

ONZE HISTORIEK


In 1925, vijftien jaar nadat in Belgiƫ de eerste scoutsgroepen werden opgericht, ontstonden in Vlaanderen de eerste groepen voor mensen met een beperking. Binnen het Vlaams Verbond voor Katholieke Scouts (VVKS) kreeg deze werking.

 

De naam B.E. (Bijzondere Eisen). De vrouwelijke tegenhanger A.K.A (Afdeling Koningin Astrid) werd in 1939 in Antwerpen opgericht binnen het Vlaams Verbond voor Katholieke Meisjesgidsen (VVKM).

Lees hier verder...

 

Adres

Beeldstraat 2,

9100 Sint- Niklaas

Volg ons

Mail ons

Copyright @ All Rights Reserved